Mealprep with me: Bami met kip, snelle zelfgemaakte pindasaus en wortel

Bami met kip, pindasaus en wortel

Deze bami met kip, pindasaus en wortel zit vol met verschillende smaken en texturen maar is wel een heerlijk geheel. 

Dit gerecht is eigenlijk een samenstelsel van restjes die ik nog her en der had. Ideaal om deze dan op te maken en ook nog eens superlekker te eten. Wanneer ik bami maak zorg ik altijd dat ik lekker veel saus maak zodat ik deze in kleine porties kan invriezen. Als ik dan trek heb in bami dan hoef ik alleen maar de noodles te koken en de (ontdooide) saus toe te voegen. De pindasaus had ik ook nog over van een paar dagen ervoor en kon ik zo mooi opmaken.

Ingrediënten voor de bami met kip:

Voor de bami:

  • 200 gram bami of eiermie
  • 1 ui (gesnipperd of in de keukenmachine)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 tl djinten (komijnpoeder), 1 tl ketoembar (korianderpoeder) en 1 tl gemalen kentjoer (te vinden bij de toko)
  • 1/2 tl trassi
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 el suiker (ik gebruik meestal palmsuiker)
  • 1 el kippenbouillonpoeder (of 1 blokje)
  • 50 ml black soy (sojasaus te koop bij te toko)
  • 100 ml water
  • selderij

Voor de pindasaus:

  • 240 ml pindakaas (1 cup)
  • 1 el limoensap
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el olie (bv zonnebloem of sesamolie)

Voor de kip en de wortelen:

  • 2 kipfilets
  • 500 gram wortelen, geschild en in de lengte door de midden.
  • 4 el olie
  • 2 tl gemalen ketoembar (koriander)
  • 2 tl gemalen gember
  • 3 el black soy
  • 2 tl gemalen djinten (komijn)
  • 2 tl gemalen kentjoer
  • 3 teentjes knoflook, geperst

Eventueel voor de garnering:

Bereiding:

  • Lees hier voor de bereiding van de bami. En nogmaals, maak lekker veel extra saus, vries dit in en dan heb je voor de volgende keer in een handomdraai lekkere bami op tafel staan.
  • Lees hier voor de bereiding van de pindakaas. Deze pindasaus kan je bovendien heel makkelijk nog een paar dagen in de koelkast bewaren.
  • Meng dan alle ingrediënten uit de lijstje van de kip en wortelen door elkaar behalve de kip en wortelen zelf.
  • Verdeel dan de wortelen over een grote bakplaat. Eventueel met een bakpapiertje eronder en doe dan de helft van de saus eroverheen. Zorg dat alles goed bedekt is met de saus.
  • Verdeel vervolgens de rest van de saus over de 2 kipfilets in een ovenschaal. En zorg weer dat alles goed bedekt is met de saus evenals de wortelen .
  • De kip en de wortelen kunnen dan beide ongeveer een half uur in de oven op 200 graden. Check of met name de kip goed gaar is.
  • Serveer tot slot dan alles eventueel ook met komkommer, atjar en gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

About

No Comments

Leave a Comment