Bloggers Diary 1: Het Allereerste Begin

Bloggers Dairy

Na jaren van fantaseren, denken, dingen opschrijven over bloggen, maar het nooit echt doen ben ik uiteindelijk echt mijn eigen blog begonnen.

.Het leek mij wel leuk om jullie in dit proces mee te nemen. Hoe doe ik het, waar loop ik tegenaan. Gewoon ter (leed)vermaak. Of misschien heb je nog tips voor me wanneer je ziet dat ik iets echt helemaal verkeerd doe. Of om heel heel heel misschien zelf nog iets te leren. Misschien kan ik zelfs wel iemand anders inspireren die in dezelfde situatie zit als waar ik in zat.

Het begin

Laat ik bij het begin beginnen. Het kriebelt al jaren om zelf te gaan bloggen. Er was alleen altijd wel iets wat mij tegenhield. Geen vertrouwen dat ik het technische gedeelte zou kunnen begrijpen. Geen tijd, bang dat ik geen mooie foto’s kon maken en goede teksten kon schrijven. Bang wat andere mensen ervan zouden vinden. Kortom ik zag altijd wel beren op de weg.

Dat ben ik nu een beetje zat en er is nu een soort knop opgegaan bij mij. Ik kan nu juist geen enkele reden verzinnen waarom ik niet zou gaan bloggen. De belangrijkste reden voor mij is dat ik iets voor mijzelf wil doen. Ik moet mijn creatieve ei kwijt en ik wil dat doen wanneer ik dat wil en wanneer ik daar tijd voor heb.

Ook wil ik gewoon eens zien waar het gaat stranden. Ik heb mijzelf voorgenomen om 1 jaar lang mij volledig te gaan inzitten voor lisavs.nl en dan te kijken waar ik dan sta. En dan bedoel ik uiteraard waar de blog dan staat maar vooral of ik er plezier en voldoening uit haal. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Je leeft maar 1 keer en ik wil gewoon iets doen waar ik blij van word.

Planning

Qua blogplanning ben ik nog een beetje zoekende. Ik moet erachter komen door het te doen wat de frequentie van het plaatsen van artikelen gaat worden. Het liefst zou ik elke dag een artikel plaatsen. Maar ik vind het belangrijker dat ik achter een artikel sta en er tevreden en trots op ben. Ik denk dan ook niet dat elke dag haalbaar gaat zijn. 1 of 2 keer per week op vaste dagen (het liefst vaker natuurlijk) is op dit moment een beetje mijn streven. We gaan zien wat het uiteindelijk gaat worden.

Ook qua onderwerp kan het nog alle kanten op. Ik ben van plan gewoon te gaan schrijven over dingen die mij interesseren. Misschien blijf ik dat wel doen of misschien kom ik erachter dat er bepaalde onderwerpen zijn waar ik meer voldoening uit haal en waar ik me dan meer op zal gaan richten.

Echt een heel vastomlijnd plan heb ik dus nog niet. Ik weet alleen wel dat ik mij er volledig voor wil inzetten om te kijken of bloggen iets is waar ik blij van word. Mijn grootste struikelblok zal waarschijnlijk tijd en zin zijn.

Wanneer bloggen?

Als moeder van 2 kleine kinderen met een partner die een behoorlijk drukke baan heeft, is tijd voor mijzelf vrij schaars. Ik werk zelf ook nog 2 dagen in de week dus ik ben eigenlijk nooit thuis zonder kinderen. Uiteraard kan ik ’s avonds wanneer de kinderen op bed liggen achter mijn laptop kruipen. Wat nu bijvoorbeeld het geval is. De enige stoorzender op dit moment hierbij is dat mijn zoontje van anderhalf nu al bijna een uur aan het huilen, mekkeren, krijsen en gillen is omdat hij niet wilt slapen. Constant opstaan om zijn speentje en knuffels weer bij hem terug in bed te leggen en zijn gehuil op de achtergrond maken dat ik niet erg ontspannen bezig ben.

Ook heb ik ’s avonds gewoon niet altijd zin om nog heel productief te zijn. Dan wil ik gewoon lekker op tijd naar bed of even gezellig met mijn vriend op de bank zitten. Ik ben dus ook wel benieuwd hoe ik daar een beetje mijn draai in ga vinden.

Bloggers Diary

Ik ben van plan van deze Bloggers Diary een terugkerende serie te maken waarin ik elke week/2 weken/maand beschrijf hoe het mij vergaat als beginnende blogger. In de volgende Bloggers Diary zal ik proberen iets meer in te gaan op de ‘technische kant’ van een blog. Wanneer je net als ik nog net geen computer analfabeet bent (maar het zit er dicht tegenaan hoor) kan dat een behoorlijke uitdaging lijken.

 

 

 

About

2 Comments

  • Dominique 3 juli 2018 at 20:01 Reply

    Leuke blog heb je. Ik zit er zelf ook aan te denken om te gaan bloggen, maar nog steeds ben ik niet begonnen. Er is altijd wel iets dat me tegen houdt. Misschien moet ik ook gewoon maar eens beginnen 😃. Leuk om te lezen hoe jij met je blog begint. Kan ik vast nog wat ideeën opdoen. Ik ga je volgen!

    • Lisa 4 juli 2018 at 06:29 Reply

      Hoi Dominique, wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik hoop dat ik jou inderdaad kan inspireren om ook te gaan bloggen als je dat leuk lijkt. Ik ben tot nu toe echt heel blij dat ik eindelijk die stap heb genomen. Dus ik zou zeggen: wat houdt je tegen? Het is makkelijker dan je denkt.

Leave a Comment