Bloggers Diary 2: het technische gedeelte van een blog beginnen

Bloggers Dairy

In deze bloggers diary wil ik wat meer ingaan op de technische kant van een blog beginnen. De vorige bloggers diary was vooral een introductie. Ook beschrijf ik mijn beweegredenen om te gaan bloggen en waar ik tegenaan denk te gaan lopen.

De technische kant van het bloggen dus…

Vertelde ik in de eerste bloggers diary dat ik nog net geen computer analfabeet ben en het technische gedeelte waarschijnlijk wel een behoorlijke uitdaging zou zijn. In de praktijk blijkt dat eigenlijk heel anders uit te pakken.

Een blog maken:

Wat ik heb gedaan is, hoe begin je een blog te googlen. Uit de zoekresultaten heb ik er 3 ofzo geselecteerd en vervolgens een beetje met elkaar vergeleken. Het wat vrij duidelijk. Ik moest een naam bedenken en deze domeinnaam kopen. En ik moest een hosting bedrijf zoeken om daar vervolgens een wordpress hosting pakket bij aan te schaffen. Ik koos voor Xel en deze had ook meteen vrij duidelijke stap voor stap handleiding over hoe nu verder.

De site was dus vrij snel gebouwd.

Een blogpost schrijven:

Hierbij bleek het technische gedeelte eigenlijk het makkelijkste onderdeel te zijn. Door allerlei handleidingen op de site van Xel had ik dat vrij snel onder de knie.

Het moeilijkste bleek het daadwerkelijke schrijven van een blogpost te zijn. Waar ga ik als eerste over schrijven en hoe zal mijn schrijfstijl zijn. Ik kwam er vrij snel achter, ook door eerdere ervaringen dat je soms niet te lang over dingen moet denken maar gewoon moet doen. Het is heel moeilijk om deze perfectionistische kant te negeren maar wel noodzakelijk. Het zal in het begin verre van perfect zijn, sterker nog, het zal nooit helemaal perfect zijn.

Niet denken, gewoon doen!

Bloggers Dairy:

Ik denk dat deze bloggers diaries in de toekomst voor mij wel heel interessant zijn om te lezen. Ik ben dan ook van plan om door te gaan met deze rubriek. In de volgende bloggers diary zal ik bespreken welke richting ik op wil met mijn blog en hoeveel tijd ik hieraan kan en wil besteden.

 

 

About

No Comments

Leave a Comment