Chinese pittige kip met noodles

Chinese pittige kip

Deze Chinese pittige kip met noodles is 100% huisgemaakt, gezond en lekker. Dit gerecht doet denken aan iets wat je maakt met een woksaus uit een potje. Maar niets is minder waar. Deze saus is veel gezonder dan de variant uit een potje en ook veel en veel lekkerder.

Ook is dit gerecht makkelijk een paar dagen van te voren voor te bereiden. De saus kun je 2-3 dagen van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ook kun je de kip en de groenten 1-2 dagen van te voren snijden en ook bewaren in de koelkast. Dan ben je tijdens het bereiden van het gerecht zelf binnen 10 tot 15 minuten klaar.

Maak ook eens een extra portie saus. Deze bewaar je dan in de vriezer zodat je in de toekomst een keer een snelle maaltijd hebt.

Mocht je meer groente willen toevoegen dan kan dat natuurlijk ook. Deze saus is natuurlijk niet specifiek bedoeld voor alleen kip en noodles. Je kunt variëren met rijst in plaats van noodles. En met garnalen of biefstukreepjes in plaats van kip. Uiteraard kun je het vlees of de vis ook helemaal weglaten en er een lekker vegetarisch gerecht van maken.

Chinese pittige kip

Prep Time10 mins
Cook Time10 mins
Total Time20 mins
Course: Hoofdgerecht
Servings: 4 personen

Ingredients

Voor de saus:

  • 3 cm gember geschild en grof gehakt
  • 2 rode Spaanse pepers grof gehakt met pitjes
  • 5 teentjes knoflook gepeld
  • 2 grote tomaten kroontjes verwijderd
  • 1/2 rode paprika vruchtvlees verwijderd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels licht sojasaus
  • 4 eetlepels water

De rest van de ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet in reepjes
  • 300 gram broccoli roosjes
  • 1 1/2 rode paprika in reepjes
  • 1 lente-ui in ringen
  • 150 gram noodles

Eventueel gebakken uitjes (voor de garnering)

    Instructions

    • Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender of keukenmachine tot een mooie, gladde saus. Voeg eventueel extra water toe als je de saus nog te dik vindt.
    • Kook de noodles volgens de verpakking, spoel daarna af met koud water en laat goed uitlekken.
    • Bak de kip in olie of boter bruin en voeg de dan paprika en broccoli toe.
    • Bak de paprika en broccoli 5 minuten mee en doe dan de saus erbij.
    • Wanneer de saus kookt kunnen ook de noodles er weer bij. Even goed erdoor heen roeren en zorgen dat ze weer warm worden.
    • Serveer direct en garneer met de lente-uitjes en eventueel gebakken uitjes.

    Notes

    Ik gebruikte voor dit recept volkoren noodles, maar je kunt elke soort gebruiken.
    About

    No Comments

    Leave a Comment