Curry pompoensoep met 5 ingrediënten
Deze curry pompoensoep is snel klaar maar ongelofelijk rijk van smaak.
Deze soep is erg geschikt als lunchgerecht of als lichte avondmaaltijd. Je zou misschien denken dat het vooral een winters recept is door de pompoen. Maar ik vind deze curry pompoensoep het hele jaar door lekker.
Omdat je curry pasta uit een potje gebruikt kost het weinig tijd en moeite om veel smaak te creëren. Ik gebruik zelf vaak pompoen uit de diepvries dus dit gerecht kun je gewoon zo vanuit de voorraadkast en vriezer op tafel toveren. Je kunt er bijvoorbeeld naan brood bij serveren om de soep wat vullender te maken. Of je serveert het met deze tikka masala pizza. Dan heb je een hele complete Indiase maaltijd.
Ook is deze soep erg gezond en bevat weinig ongezonde dingen. Als je de soep wat pittiger wilt maken kun je natuurlijk ook een peper toevoegen.
Curry pompoensoep met 5 ingredienten
Ingredients
- 2 uien grofgehakt
- 3 teentjes knoflook geperst
- 3 eetlepels currypasta ik gebruik Patak's mild curry pasta
- 900 gram pompoenblokjes uit de vriezer
- 1 gele of oranje paprika grofgehakt
Eventueel ter garnering:
- 1 eetlepel creme fraiche
- fijngehakte koriander
Instructions
- Bak de uien glazig in boter of olie en voeg na een paar minuten de knoflook toen.
- Bak dan de currypasta een paar minuten mee op laag vuur zodat alle smaken en kruiden lekker vrij kunnen komen.
- Nu kan de paprika meegebakken worden.
- Na een paar minuten kan ook de pompoen toegevoegd worden.
- Voeg nu ongeveer 300 ml water toe. De hoeveelheid water hangt af van hoe dun of dik je de soep wilt hebben. Voeg nu liever iets te weinig water toe dan kan je er later altijd nog wat bij doen.
- Laat de soep koken en laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender) en serveer met de koriander en creme fraiche.
Notes
No Comments