Curry pompoensoep met 5 ingrediënten

Curry pompoensoep

Deze curry pompoensoep is snel klaar maar ongelofelijk rijk van smaak.

Deze soep is erg geschikt als lunchgerecht of als lichte avondmaaltijd. Je zou misschien denken dat het vooral een winters recept is door de pompoen. Maar ik vind deze curry pompoensoep het hele jaar door lekker.

Omdat je curry pasta uit een potje gebruikt kost het weinig tijd en moeite om veel smaak te creëren. Ik gebruik zelf vaak pompoen uit de diepvries dus dit gerecht kun je gewoon zo vanuit de voorraadkast en vriezer op tafel toveren.

Ook is deze soep erg gezond en bevat weinig ongezonde dingen. Als je net als ik aan Weight Watchers doet hoef je voor deze soep alleen punten te rekenen voor de boter of olie waarin de in het begin de uien bakt. Maar dat is zo weinig (mits je niet heel veel boter of olie gebruikt natuurlijk) dat dit te verwaarlozen is en deze soep dus eigenlijk 0 punten is. Als je creme fraiche toevoegt natuurlijk wel weer iets meer.

Ingrediënten curry pompoensoep:

Eventeel ter garnering:

  • 1 el creme friache
  • 1el fijngehakte koriander

Bereiding:

  • Bak de uien glazig in boter of olie en voeg na een paar minuten de knoflook toe.
  • Bak dan de currypasta een paar minuten mee op laag vuur zodat de smaken en kruiden lekker vrij kunnen komen.
  • Hierna kan de paprika erbij.
  • Na een paar minuutjes kan ook de pompoen toegevoegd worden.
  • Voeg ongeveer 300 ml water toe (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe dun of hoe dik je de soep wilt hebben. Voeg nu eerder te weinig dan teveel water toe, na het pureren van de soep kan je altijd nog wat extra water toevoegen.
  • Pureer de soep en garneer eventueel met creme fraiche en koriander.

Eet smakelijk!

 

About

No Comments

Leave a Comment