Drievliet met kleine kinderen, is dat leuk?

Drievliet met kleine kinderen

Ik ging deze zomervakantie met mijn zus en mijn 2 kindjes van 4 en bijna 2 naar Drievliet. Ik wil jou graag vertellen wat onze ervaringen waren en of wij Drievliet met kleine kinderen een aanrader vinden. Spoiler: wij waren erg enthousiast.

Ik had er ook al een heel klein stukje over geschreven in mijn foto diary van afgelopen week maar ik wil er toch nog iets uitgebreider op in gaan. Ik zelf vind dit soort artikelen altijd erg handig om te lezen. Zo krijg je (hopelijk) een iets beter idee of het attractiepark geschikt zal zijn voor jouw kinderen.

Drievliet met kleine kinderen

Entree?

De entree is 23,50 per persoon, als je online je ticket koopt ben je 2 euro minder kwijt. Je betaalt entree niet vanaf een bepaalde leeftijd maar vanaf een bepaalde lengte, namelijk 1 meter. Er zijn veel attracties in het park waar je pas in kan vanaf 1 meter dus dan is het wel zo eerlijk dat je dan pas hoeft te betalen.

Algemene indruk:

Het park is vrij klein als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een Efteling. Daar ben je toch best wel veel aan het lopen op zo’n dag. In Drievliet zal dat een stuk minder zijn. Er zijn best aardig wat attracties maar deze zitten allemaal behoorlijk dicht op elkaar waardoor de afstanden heel erg kort zijn. Het is eigenlijk 1 groot rondje en dan ben je er alweer doorheen.

Wat ook wel heel leuk is, is dat er tussen de attracties (die weinige ruimte ja) ook nog behoorlijk veel speeltuintjes en dergelijke zitten. Dit is bijvoorbeeld voor de kindjes die in een kinderwagen zitten best wel lekker om even uit te razen en zelf even te lopen. Sommige van deze speeltuinen zijn best wel groot, en staat bijvoorbeeld een enorm piratenschip met loopbruggen waar op geklommen en geklauterd kan worden.

Glijbaan in Drievliet

De attracties:

Zoals eerder gezegd zijn er veel attracties waar de minimumlengte 1 meter is. Dit zijn best leuke en voor kleine kinderen spannende attracties, maar je moet dus wel 1 meter zijn. Overigs was het bij de meeste attracties wel zo dat kinderen totdat ze 1,20 meter zijn begeleiding van een volwassenen nodig hebben. Er zijn ook een paar attracties waar de minimum lengte 1,20 meter of zelfs 1,30 is maar dat zijn er geloof ik maar 2 of 3 in het hele park.

Voor de kleintjes, dus onder 1 meter is er overigens ook genoeg te doen. Wat rustigere attracties maar ook hoge glijbanen waarbij er geen minimumlengte is.

Wat oudere kinderen, ik denk zo tegen de 12 jaar ofzo (beetje lastig in te schatten wanneer je zelf geen kinderen in die leeftijd hebt) zullen Drievliet denk ik niet spannend genoeg vinden. Wanneer ze meegaan met een groep waar ook kleinere kinderen bij zijn, bijvoorbeeld wanneer ze de oudste van het gezin zijn, zullen ze zich hartstikke goed kunnen vermaken. Maar voor een grotere groep met kinderen vanaf deze leeftijd is Drievliet het niet echt.

Draaimolen in Drievliet

Wachtrijen:

Wij zijn een aantal maanden geleden naar Disneyland Parijs geweest, dus we zijn wel wat gewend qua wachtrijen maar die waren er eigenlijk bijna niet. Dit vond ik wel heel bijzonder, ook omdat we er midden in de zomervakantie waren. We hebben nergens eigenlijk langer dan 5 minuten hoeven wachten. Echt een enorme meevaller.

Eten, drinken en souvenirs:

Net als in veel andere attractieparken zijn er genoeg plekken waar je lekker kunt zitten en eten en drinken kunt bestellen. Ook veel plekken waar je een ijsje of een broodje unox ofzo kunt kopen. Ook zijn er best wel veel picknickplekken waar je je eigen meegebrachte eten en drinken kan nuttigen. Wat me wel opviel in vergelijking met bijvoorbeeld de efteling is dat er heel weinig souvenirs winkeltjes zijn. Dat vond ik op zich niet zo heel erg. Zo kwamen mijn kinderen ook weer minder snel in de verleiding om te gaan zeuren dat ze iets willen hebben.

Eindoordeel:

Het zal je niet verrassen maar ik vind Drievliet een enorme aanrader wanneer je kleine kinderen hebt. Er zijn attracties voor alle leeftijden, de wachtrijen zijn kort en het park is lekker compact waardoor je niet zo heel veel hoeft te lopen.

Ben jij wel eens in Drievliet geweest, of overweeg je om er een keertje heen te gaan?

 

 

 

 

 

About

No Comments

Leave a Comment