Gebakken teriyaki rijst

Teriyaki rijst

Deze gebakken teriyaki rijst is heel makkelijk te maken, snel klaar en bovendien gezond. Ik heb er hier doperwtjes, mais en lente-ui doorheen gedaan. Maar je kunt eigenlijk alle groente gebruiken die je lekker vindt. Ik vind het lekker om deze teriyaki rijst te combineren met bijvoorbeeld teriyaki kip of zalm. Maar ook kun je het helemaal vegetarisch houden en er een gerechtje met tofu bij serveren of geroosterde broccoli uit te oven.

Deze teriyaki rijst is ook goed in te vriezen dus maak er lekker veel van. Dan kun je op een dag wanneer je geen zin of tijd hebt om te koken toch een lekkere en gezonde maaltijd eten. Wanneer je niet houdt van pittig eten of wanneer er kleine kinderen mee eten laat je gewoon de Spaanse peper weg uit het recept.

(English recipe below)

Ingrediƫnten teriyaki rijst:

  • 300 gr ongekookte rijst naar keuze (ik gebruik eigenijk altijd zilvervliesrijst omdat ik dit de gezondste keuze vind)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gemberpoeder of 2 tl geraspte verse gember
  • 1 rode Spaanse peper, in ringen
  • 200 gr doperwten
  • 300 gr mais uit blik of pot
  • 4 el sojasaus
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 3 in fijne reepjes gesneden lente-uitjes

Bereiding:

  • Kook eerst de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
  • Bak dan in de grote pan (of wok) de uien en knoflook aan in boter of olie op middelhoog vuur.
  • Voeg na een paar minuten het gemberpoeder en de Spaanse peper toe en bak vervolgens op laag vuur.
  • Doe dan de afgekoelde rijst erbij en bak een paar minuten op hoog vuur.
  • Zet dan het vuur weer iets lager (middelhoog) en voeg de sojasaus toe.
  • Wanneer dit goed gemengd is kunnen de doperwten en mais erbij en dit moet ook even goed gemengd worden.
  • Als laatste kan de gemalen zwarte peper en de lente-uitjes erbij, wanner dit goed gemengd is kan je de rijst serveren.

Eet smakelijk!

Teriyaki fried rice (recipe in English)

Ingredients:

  • 2 cups of uncooked rice (I always use brown rice)
  • 1 onion, finely chopped
  • 2 garlic cloves minced
  • 2 tsp of chopped ginger or 1 tsp powdered
  • 1 chili pepper chopped in rings
  • 300 grams of canned corn
  • 200 grams of peas
  • 4 tbsp of soy sauce
  • 1/4 tsp of ground black pepper
  • 3 spring onions finely chopped in rings

How to make teriyaki fried rice:

  • Cook the rice and set aside to cool down.
  • In a large pan or wok, cook the onion and garlic on a medium heat.
  • After a couple of minutes add the ginger and chili pepper and cook on a low heat for 1-2 minutes.
  • Add the cold rice and mix it all together on a high heat.
  • Turn the heat down a little and add the soy sauce.
  • When all this is mixed you can add the corn and peas and cook for a couple of minutes.
  • Now mix in the black pepper and spring onions and serve.

Enjoy!

 

About

No Comments

Leave a Comment