Geroosterde kikkererwten met pit

Geroosterde kikkererwten

Deze geroosterde kikkererwten zijn lekker pittig, knapperig een gezonde snack en ook nog eens supermakkelijk om te maken.

Ik zag geroosterde kikkererwten al regelmatig voorbij komen en wilde het toch ook een keertje zelf proberen. Omdat ik wel van een pittige snack hou heb ik paprikapoeder en cayennepeper gebruikt om de kikkererwten te kruiden. Dat pakte gelukkig erg goed uit.

Ik bewaar deze geroosterde kikkererwten in een bakje in de koelkast en wanneer ik dan zin heb om te snacken heb ik altijd iets gezonds en lekkers bij de hand. Je kan ze best een paar dagen bewaren in de koelkast maar ik moet zeggen dat ze bij mij altijd vrij snel op zijn.

Ik heb nog een heleboel ideeën voor andere variaties, bijvoorbeeld met Hindoestaanse masala of komijn. Als deze experimenten goed uitpakken zal ik die hier ook zeker delen.

(English recipe below)

Ingrediënten geroosterde kikkererwten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 el olijfolie
  • flink wat grof zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • nog een klein beetje zeezout

Bereiding:

  • Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel goed met water. Laat dan minimaal 15 minuten uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Probeer de kikkererwten zo droog mogelijk te krijgen met een theedoek of keukenpapier.
  • Meng dan in een kom alle ingrediënten met elkaar in deze volgorde.
  • Eerst de olijfolie, dan flink wat zeezout, vervolgens het paprikapoeder en cayennepeper en als laatste nog wat extra zout.
  • Spreid dan de kikkererwten uit op een bakplaat met bakpapier erop en doe 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • Schep of schud de kikkererwten even goed om en doe nog 10-20 minuten in de oven. Het hangt heel erg van je eigen oven af hoe lang ze nog moeten. Hou het gewoon een beetje in de gaten, ze moeten lekker knapperig worden maar niet te veel verkleuren.

Eet smakelijk!

Spicy roasted chickpeas (recipe in English):

Ingredients for the chickpeas with ground paprika and cayenne pepper:

  • 1 can of leaked chickpeas (400 grams)
  • 2 tbs of olive oil
  • large pinch of salt
  • 1 tsp of ground paprika
  • 1 tsp of cayenne pepper 

How to make the spicy roasted chickpeas:

  • Drain the canned chickpeas and rinse them with water and then leave them in the strainer for about 15 minutes.
  • Preheat your oven at 200 degrees Celsius or 400 degrees Fahrenheit.
  • Blot the chickpeas with a paper towel to blot them.
  • Mix all the ingredients together in a bowl except for the chickpeas.
  • Now add the chickpeas and make sure that they are all completely covered with the spice mixture.
  • Spread them on a baking sheet, make sure they are not on top of one another and bake in the oven for 20 minutes.
  • Take them out of the oven and give them a good shake, and put back in the oven for about 10-20 minuten. They need to be brown and crunchy and not black and as hard as a rock. Just keep an eye on them in these last 10-20 minutes.
About

No Comments

Leave a Comment