Indonesische Pittige Eieren, mijn versie van Telor Belado

Altijd een vaste waarde bij de rijsttafel zijn deze Indonesische pittige eieren. Ze vallen bij bijna iedereen in de smaak en zijn ook meteen een goede optie voor vegetariërs.

Het allerlekkerste is om de pittige eieren een dag van te voren te maken en in de koelkast te bewaren totdat je ze de volgende dag weer opwarmt. Dan zijn alle smaken helemaal in de eieren getrokken. Uiteraard kun je de eieren zo pittig maken als je zelf wilt. Het is eigenlijk een kwestie van uitproberen. Hou je niet zo van heel pittig eten dan doe je er iets minder pepers in en juist meer pepers wanneer het je niet pittig genoeg kan.

Dit recept is met hoeveelheden voor 4 eieren. Wanneer ik met een verjaardag een rijsttafel maak voor een groot aantal personen dan maak ik soms wel meer dan 20 pittige eieren. Ik vermenigvuldig het hele recept dan gewoon met 5. Maak je geen grote rijsttafel voor veel personen dan zijn de pittige eieren bijvoorbeeld een goed vegetarisch alternatief voor bij de nasi.

De ingrediënten voor de pittige eieren:

4 hardgekookte en gepelde eieren

6 eetlepel olie

1 ui

2 eetlepels citroensap

4-5 rode Spaanse pepers

3 teentjes knoflook

1/2 theelepel kunyit (kurkuma of geelwortel)

2 tl zout

Hoe ga je te werk?

  1. Eieren koken totdat ze hardgekookt zijn (de eieren kan je van te voren koken. Ik doe dit vaak in de ochtend en doe dan bijvoorbeeld in de middag of avond de rest)
  2. Eieren lichtbruin bakken in de olie en daarna even opzij zetten (soms doe ik dit meteen na het eieren koken wanneer ik ze van te voren kook, een andere keer bak ik ze wanneer ik de rest van het recept maak)
  3. Ui, Spaanse pepers, knoflook, kunyit en zout in een keukenmachine fijnmalen tot je een mooie boemboe hebt.
  4. Dit mengsel in de pan waarin je de gekookte eieren gebakken hebt even een paar minuutjes bakken (let op, door de uien en de pepers komt er een hele scherpe geur vrij wanneer je deze bakt. Ik zet vaak tijdens deze paar minuutjes het ventilatiesysteem op maximaal, op afzuigen op maximaal en het liefst nog ergens een raam of deur open)
  5. Na een paar minuten kunnen de eieren erbij die je even goed door het mengsel moet rollen zodat alle kanten bedekt zijn (de scherpe geur wordt nu ook al iets minder)
  6. Even 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  7. Pan van het vuur halen en het limoensap eroverheen doen. Nog een beetje roeren en je bent klaar.
  Eet smakelijk!

 

Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.