Indonesische smoorkip met maar 6 ingrediënten

Indonesische smoorkip

Deze Indonesische smoorkip heeft maar 6 ingrediënten en staat met de juiste voorbereidingen binnen 30 minuten op tafel. Dit gerecht blinkt uit in zijn eenvoud. En door kippendijen te gebruiken blijft het vlees lekker mals.

Soms heb je gewoon zin in een lekker stoofgerechtje met veel smaak en lekker mals vlees. Helaas heb ik in ieder geval niet elke dag de tijd om 3 uur of langer in de keuken te staan. En ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Probeer dan eens deze smoorkip. Marineer de kip de avond van te voren of ’s ochtends voordat je de deur uitgaat. Dit is nog geen 2 minuten werk. Alle ingrediënten bij elkaar in een diepvries of ziplockzak en in de koelkast leggen. Dan heb je ’s avonds binnen 30 minuten deze heerlijk kip op tafel staan.

Omdat er geen sambal of pepers in dit recept zitten is deze Indonesische smoorkip ook zeer geschikt voor kinderen. Wanneer je wel graag iets pittiger eet kun je er altijd wat sambal of een rode peper bij doen.

Lekker met witte rijst en boontjes. Of probeer deze nasi er eens bij. Ik heb hier altijd wel een paar bakjes van in de vriezer liggen dus dit kost mij geen enkele extra moeite. Ook lekker is deze oosterse tomatensalsa bij de smoorkip. Ik maak altijd een hele grote portie zodat ik altijd wat voor handen heb. Wanneer je iets meer tijd hebt kan je er pittige eieren bij eten.

Smoor van kip

Prep Time30 mins
Cook Time30 mins
Total Time1 hr
Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Indonesische
Keyword: Smoorkip
Servings: 4

Ingredients

Voor de marinade:

  • 4 kippendijen
  • 1 theelepel tamarindepasta verkrijgbaar bij de toko
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel water
  • peper en zout

De rest van de ingrediënten:

  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • een klein scheutje azijn

Instructions

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en laat de kip minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer hoe lekkerder. Je kunt dit ook de avond van te voren doen en in de koelkast zetten.
  • Bak de uien in boter of olie tot ze zacht zijn. In plaats van veel olie te gebruiken doe ik er wanneer de uien dreigen aan te koeken er steeds een heel klein beetje water bij.
  • Zet het vuur iets lager en bak de knoflook 1 minuut mee.
  • Zet het vuur weer hoog en bak de kippendijen aan beide kanten bruin. Bewaar de overgebleven marinade nog even.
  • Wanneer de kip bruin gebakken is voeg je de overige ingrediënten toe. Inclusief de overgebleven marinade. Laat dit op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg wat water zodat de kip lekker kan sudderen. 
Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.