Kids bento box: lunch & snack

Bento lunch en snack voor kinderen

Om de eerste schooldag van 2019 goed te beginnen heb ik een kleurrijke, gevarieerde en vooral gezonde kids bento box gemaakt met een lunch en een snack.

Er zit een zelfgemaakte plakje chocolade-bananenbrood. Die moet je dus nog wel even van te voren bakken. Wat ik meestal doe is tijdens het weekend het bananenbrood bakken. Wat we diezelfde dag niet opeten vries ik in. Ik snijd er plakjes van en vries deze per stuk in in vershoudfolie. Zo kan je een telkens een plakje pakken wanneer dat nodig is. Wanneer deze in een lunchbox gaat is het plakje na een paar uur wel ontdooid. Wanneer je meteen wilt eten kan je het plakje bananenbrood even een paar minuutjes in de oven laten opwarmen.

Het recept van dit bananenbrood is overigens niet van mijzelf. Het komt van een van mijn favoriete foodblogs PickupLimes. Dit is een vegan foodblog. Nou ben ik verre van vegan maar veel van de recepten spreken mij toch enorm aan. Via deze link kom je direct bij het recept terecht.

De rest van de bento box is heel simpel te maken. Wat stukjes mango met rozijntjes. Volkoren brood met pindakaas en wat plakjes komkommer. Van de broodjes en de plakjes komkommer heb ik met een steker leuke figuurtjes gemaakt. Dit kan, maar hoeft niet natuurlijk wanneer je geen stekers voor figuurtjes hebt of wanneer dit teveel tijd kost. Mijn kinderen vinden het altijd wel leuk dus daarom vind ik het wel de moeite waard. Wanneer je kinderen wat ouder zijn zullen ze hier misschien minder waarde aan hechten of zelfs een beetje gĂȘnant vinden.

Ik hoop dat ik je een beetje inspiratie heb gegeven voor een lunch en snack voor kinderen of volwassenen natuurlijk. Hieronder nog even een overzichtje van de inhoud van de bento box.

Inhoud kids bento box:

  • Volkoren boterhammen met pindakaas
  • Plakjes komkommer
  • Stukjes mango
  • Rozijntje
  • Een plak chocolade-bananenbrood

 

Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.