Kip fajita met tacobootjes

Kip fajita

Deze kip fajita tacobootjes zijn supermakkelijk te maken, gezond en geheel naar eigen wens aan te passen. Ook is het ideaal om te mealpreppen, want hoe langer de smaken van de kruiden kunnen intrekken, hoe beter.

Je kunt dit recept ook op precies dezelfde manier maken maar dan met gehakt. En uiteraard kan je er nog extra groente aan toevoegen of juist weg laten als je dit niet lekker vindt. Je zou er bijvoorbeeld nog courgette bij kunnen doen, of sla, paprika, cherrytomaatjes, wat je maar wilt. Eigenlijk is dit ook best een gezonde maaltijd ,zeker wanneer je jezelf een klein beetje inhoudt met de crème fraiche.

Ingrediënten kip fajita tacootjes:

  • 2 kipfilets
  • 1 blik tomatenblokjes
  • fajita kruiden (kant en klaar of zelf gemaakt, ik gebruikte 2 zakjes van Santa Maria)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groot blik kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 1 blik linzen
  • 1 potje kappertjes
  • creme fraiche
  • tacosaus (zelf gemaakt of kant en klaar, ik gebruikte weer die van Santa Maria)
  • guacamole (ik gebruikte guacamole dip van Santa Maria)
  • tacobootjes (of schelpen of iets anders, het is paar net wat je in huis hebt en het fijnst vindt, ik vind zelf deze tacobootjes het prettigst eten omdat de vulling er niet zo snel uitvalt)

Bereiding:

  • Bak de uien en knoflook in een pan en voeg na een paar minuten de fajitamix toe en bak 1-2 minuten mee.
  • Dan kunnen de tomatenblokjes en de kipfilets erbij. Dit laat je dan ongeveer een half uur sudderen totdat de kipfilet gaar is geworden.
  • Haal de kipfilets uit de pan, pluk ze uit elkaar met 2 vorken en doe dan alles weer terug in de pan.
  • De mais, linzen, kidneybonen en kappertjes eerst even uit laten lekken en dan samen met de diepvriesdoperwten toevoegen aan de pan.
  • Dit geheel even goed doorroeren en in ongeveer 10 minuten goed warm laten worden.
  • Nu kun je de tacobootjes gaan vullen en erboven op de crème friache, tacosaus en guacamole doen.

Eet smakelijk!

About

No Comments

Leave a Comment