Kip uit de oven met snelle pindasaus

Kip uit de oven met snelle pindasaus

Een snel, supersimpel en gezond dit gerechtje deze kip uit de oven met snelle pindasaus. Je kunt er rijst met groente bij eten, of nasi, bami, aardappeltjes, een salade. Voor de lunch, voor het diner. Kortom superveelzijdig en multi-inzetbaar en ook nog eens heel lekker.

Ik was de laatste tijd wat inspiratieloos qua eten. Met dit warme weer heb ik toch een stuk minder zin om te koken. En omdat het vakantie is heb ik de hele dag allebei de kinderen thuis waardoor ik zo rond etenstijd behoorlijk uitgeblust ben. Ik was dus aan het denken over een gezond gerechtje wat weinig tijd en moeite zou kosten.

De pindasaus kan je heel makkelijk de dag ervoor maken. Of in de ochtend of middag van de dag waarop je het gerecht wilt maken. Dan heb je deze maar vast kant en klaar in de koelkast staan en hoef je hier verder niets meer aan te doen. Als je het lekker vindt kan je de pindasaus nog verwarmen in een pannetje maar dit hoeft dus niet.

Ingrediƫnten:

Voor de pindasaus:

  • 240 ml pindakaas (1 cup)
  • 1 el limoensap
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el olie (bv soybean, of sesamolie)

Voor de kip:

  • kipfilet
  • 1 el olie
  • 2 el ketjap

Hoe bereidt je deze kip uit de oven met snelle pindasaus:

  • Eerst maak je de pindakaas. Doe alle ingrediĆ«nten in een bakje welke je makkelijk dicht kunt doen en kunt schudden. Dan voeg je stapsgewijs al roerend steeds een beetje water toe tot je een mooie vloeibare en schenkbare saus hebt.
  • Zet de saus in de koelkast tot je deze nodig hebt.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe dan de kipfilet in een ovenschaal en doe de olie en ketjap eroverheen en zorg dat deze overal bedekt is.
  • Dan kan de kip in de oven op 200 graden voor 25-30 minuten.
  • Deze kan je dan serveren met de pindasaus die je alleen voor gebruik nog even moet schudden.
  • Als je het lekker vindt kan je de pindasaus eerst nog even verwarmen in een pannetje. En ook de kipfilet zou je eerst even in een pan kunnen dichtschroeien.

Eet smakelijk!

 

About

No Comments

Leave a Comment