Knoflook pellen, een snelle mealprep tip

Knoflook pellen

Gebruik je veel knoflook in de gerechten die je maakt? Dan is deze tip voor jou!

Knoflook pellen mealpreppen

Wanneer je net als ik in bijna alle gerechten die je maakt knoflook gebruikt loont het de moeite om dit te mealpreppen.

Wat ik hiermee bedoel is dat je ongeveer 1 keer per week een aantal knoflookteentjes ‘voorpelt’ en deze in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast bewaart. Hoeveel knoflookteentjes je pelt hangt uiteraard af van hoeveel je er nodig denkt te hebben.

Zo hoef je dit tijdens het bereiden van een maaltijd niet meer te doen. Dit scheelt een klein beetje tijd en je hebt geen stinkende knoflook handen.

Wanneer?

Ik heb geen vast moment in de week waarop ik dit doe, maar als zondag bijvoorbeeld jouw mealprep dag is, is dit natuurlijk het moment hiervoor. Ik doe het vaak wanneer ik thuis ben samen met mijn kinderen. Als ik dan niet de gelegenheid heb om te koken (zonder een mekkerende dreumes aan mijn benen) maar wel even iets kleins kan doen zoals knoflook pellen.

Hoeveel?

Meestal pel ik 2 knoflookbolletjes , dit zijn 8 tot 10 teentjes denk ik. Wanneer ik weet dat ik veel ga koken die week pel ik er wat meer. Wanneer ik weet dat ik niet of bijna niet ga koken pel ik er meestal 1. Ook dus als ik denk dat ik bijna niet ga koken omdat ik heb gemerkt dat die knoflook teentje toch altijd wel van pas komen en altijd wel gebruikt worden.

Door wie?

Je kan natuurlijk ook je huisgenoten aan het werk zetten. Je partner, kinderen of andere huisgenoten. Dan dragen zij ook iets bij aantal de maaltijd (maaltijden zelfs) en het scheelt jou nog meer werk.

Het is ook geen klusje die enorm veel aandacht en/of concentratie vereist dus het is prima te doen tijdens het televisie kijken of terwijl je een podcast ofzo luistert.

Hoop dat je iets hebt aan deze tip. Ik vind het zelf erg handig altijd dat er gewoon een bakje met gepelde knoflooktenen in de koelkast staat te wachten totdat ik ze nodig heb.

Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.