Gezonde en makkelijke lunchwraps: wortelwraps met tomatensalsa en kip

Lunchwraps van Wortelwraps met tomatensalsa en kipfilet

Op zoek naar een makkelijk recept voor een gezonde lunch? Lees dan verder hoe je deze lunchwraps maakt…

Tegenwoordig zie je steeds meer dingen als bloemkoolrijst, courgette spaghetti en bloemkool pizzabodems. Mensen willen gezonder eten en proberen niet zo gezonde etenswaren die als onmisbaar in een gerecht worden beschouwd te vervangen voor iets wat wel gezond is. Zo kwam ik ook op de Worteltortilla’s van het merk No Fairytales en besloot hier lekkere lunchwraps mee te maken.

Wraps zijn sowieso voor mij een fijne afwisseling op brood tussen de middag maar vaak kom ik niet verder dan er carpaccio met truffelmayonaise op te doen. Ik had in mijn koelkast nog een pot met zelfgemaakte tomatensalsa staan en ik ben de laatste tijd nogal van kipfilet op mijn brood doen dat ik besloot dit allemaal te combineren.

Oké, hier gaan we.

Allereerst de ingrediënten voor de lunchwraps:

Wortelwrap van No Fairytales (of tortilla zoals op de verpakking staat)

Tomatensalsa (zelfgemaakt of kant en klaar)

3-4 plakjes kipfilet per wrap

plakjes augurk of komkommer (of iets anders wat je lekker vindt)

Collage wortelwraps

Hoe gaan we te werk:

De wraps (of tortilla’s) hoeven volgens de verpakking niet eerst heel kort in een pannetje worden gebakken, dus dat heb ik dan ook niet gedaan.

Allereerst heb ik een flinke lepel tomatensalsa in het midden van de wrap verdeeld. Daarover heen de plakjes kipfilet, op de wraps van deze foto’s heb ik 3 plakjes gebruikt. Later, toen ik nog een wrap maakte heb ik 4 plakjes gebruikt. De smaak van de kipfilet komt namelijk wat in de verdrukking door de sterke smaak van met name de tomatensalsa. Vervolgens de plakjes augurk erop en rollen maar. Om het eten van de wrap iets makkelijker te maken heb ik deze in 2en gesneden.

Eet smakelijk!

Ps. De wortelwraps heb ik (online) gekocht bij de Albert Heijn en ze hebben daar ook bietenwraps in het assortiment. Die ga ik de volgende keer denk ik proberen met carpaccio en truffelmayonaise.

Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.