Meal prep with me: Jamie Oliver’s Runderkoftecurry

Jamie Oliver's runderkoftecurry

Jamie Oliver’s runderkoftecurry is supersnel te maken, want uit zijn kookboek, Jamie in 15 minuten. Heel erg smaakvol en ook nog eens erg voedzaam. Kortom een ideale maaltijd om te mealpreppen.

Jamie in 15 minuten is een van mijn favoriete kookboeken. Sowieso mijn favoriete kookboek van Jamie Oliver. Want ook al ben ik er toch vaak wat langer mee bezig als 15 minuten, je weet dat je er nooit heel lang mee bezig zult zijn. Ook staan er gewoon enorm veel recepten in waardoor er altijd wel een paar recepten bij zijn die echt helemaal jou ding zijn.

Ik heb het recept hier en daar wel een klein beetje aangepast maar het is grotendeels hetzelfde. Van ingrediënten in de hoeveelheid zoals hieronder beschreven kon ik ongeveer 6 kleine porties maken. En dan zo ongeveer 4 grote/normale porties. Daarvan zijn 2 porties meteen opgegeten en 4 daarvan heb ik zoals je kunt zien in tupperware bakjes gedaan. Deze heb ik in de koelkast gezet om in de dagen erna met de lunch of diner te eten.

Ik heb in de ochtend de curry al gemaakt en in de koelkast gezet. Ook had ik de koftes/balletjes vast gebakken zodat ze later gaar konden worden in de curry wanneer ik deze ging opwarmen. Uiteraard kan je dit ook gewoon allemaal in 1 keer doen.

Ingrediënten Jamie Oliver’s runderkoftecurry:

Voor koftes:

  • klein blikje linzen (160 gram)
  • 1 el garam masala
  • 500 gr mager rundergehakt
  • zout en peper

Voor de curry:

  • 3 tomaten
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el Rogan Josh currypasta (kant-en-klare currypasta van Patak’s)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 bosje verse koriander

Voor de rijst:

  • zilvervliesrijst voor 4 personen
  • 200 gr sperziebonen (uit de diepvries)
  • 200 gr doperwten (uit de diepvries)

Voor de garnering:

  • fijngehakte verse koriander
  • 1 rode peper, in schijfjes

Bereiding:

  • Voor de curry hoef je alleen maar alle ingrediënten bij elkaar in de blender te doen en tot je deze nodig heb even apart zetten.
  • Voor de koftes/balletjes doe je alle ingrediënten bij elkaar en kneed je deze even goed door.
  • Dan maak je er balletjes van en bak je deze in olie of boter bruin.
  • Voeg dan de curry toe dan kan deze warm worden en kunnen de balletjes verder garen.
  • In de pan waarin je de rijst gaat koken voeg je ook de sperziebonen en doperwten toe.
  • Kook dit volgens de verpakking van de rijst maar hou er rekening mee dat het wat langer duurt voordat het water kookt door de sperziebonen en doperwten uit de diepvries.
  • Je kunt dit garneren met de koriander en rode peper.

Eet smakelijk!

About

No Comments

Leave a Comment