Piri piri salade met geroosterde kikkererwten

piri piri salade

Deze piri piri salade heeft eigenlijk alles. Zeer gezond, een grote variatie aan groente en andere ingrediënten, is lekker pittig en heeft een goede bite. En staat ook nog eens binnen 5 minuten op tafel. Is geschikt als lunch en met wat brood erbij ook als avondmaaltijd.

Deze piri piri salade is ook ideaal als je nog wat restjes wilt opmaken. Ik gebruikte geroosterde kikkererwten die ik nog in de koelkast had staan. Klik hier voor het recept. En piri piri saus die ik voor een ander recept had gemaakt. Deze 2 ingrediënten zijn overigens volledig optioneel. Ook zonder is deze salade erg lekker, de piri piri saus geeft de salade wel een hele pittige kick en de kikkererwten voegen net wat meer bite toe. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare piri piri saus gebruiken. Mocht jij nog andere dingen in de koelkast of voorraadkast hebben staan, voel je dan vrij op deze erbij te doen.

Prep Time10 mins
Cook Time5 mins
Total Time15 mins
Cuisine: Portugees

Ingredients

  • 1 klein blikje zwarte bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1 klein blikje mais uitgelekt
  • 75 gram wortelen julienne gesneden
  • 200 gram cherrytomaatjes in 4en
  • 1 Spaanse rode peper in ringen
  • 75 gram sla naar keuze
  • 1 eetlepel kapperappels of kappertjes
  • 2 augurken in kleine stukjes
  • 1 handje piri piri kikkererwten zie recept

Voor het kruidenmengsel:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 teentjes knoflook
  • het sap van 1 citroen

Ter garnering:

  • piri piri saus zie recept
  • peterselie fijngehakt

Instructions

  • Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel door elkaar en zet even apart.
  • Bak dan in een pan op middelhoog vuur de zwarte bonen, mais, cherrytomaatjes, wortel en rode peper samen met het kruidenmengsel voor een paar minuutjes.
  • Leg de sla op een bord en doe hier de gebakken groente met het kruidenmengsel op.
  • Maak de salade af met de kaperappels, stukjes augurk, piri piri kikkererwten, de piri piri saus en de peterselie.

Notes

De piri piri saus is geen must, ook zonder is de salade erg smakelijk.
About

No Comments

Leave a Comment