Pittige geroosterde kikkererwten op 3 manieren

3x pittige geroosterde kikkererwten

Deze pittige geroosterde kikkererwten zijn niet alleen heel gezond maar ook nog eens erg lekker. Ik laat je 3 manieren zijn om ze te kruiden maar allemaal zijn ze lekker pittig. Ideaal voor wanneer je ’s avonds op de bank of in de namiddag lekkere trek krijgt. Ook kun je ze als borrelhapje op een feestje serveren.

Ik heb de kikkererwten gekruid met piri piri kruiden. Deze heb ik kant-en-klaar gekocht maar is ook makkelijk zelf te maken. Ik heb Hindoestaanse masala en chilipoeder gebruikt en als 3 manier paprikapoeder en cayennepeper.

(English recipe below)

Ingrediënten voor de piri piri kikkererwten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 el olijfolie
  • flinke snuf zout
  • 2 tl piri piri (ik gebruik kant-en-klare piri piri kruiden

Ingrediënten voor de kikkererwten met Hindoestaanse masala:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 el olijfolie
  • flinke snuf zout
  • 1 tl Hindoestaanse masala
  • 1 tl chilipoeder

Klik hier voor de kikkererwten met paprikapoeder en cayennepeper.

Bereiding van de pittige geroosterde kikkererwten:

  • Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel goed met water. Laat dan goed uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Probeer de kikkererwten zo droog mogelijk te krijgen met een theedoek of keukenpapier.
  • Meng dan in een kom alle ingrediënten met elkaar behalve de kikkererwten.
  • Wanneer dit allemaal goed gemengd is doe je de kikkererwten erbij en zorg dat ze allemaal helemaal bedekt zijn met het mengsel.
  • Spreid dan de kikkererwten goed uit op een bakplaat met bakpapier erop en doe 20 minuten in de oven op 200 graden, zorg dat er geen kikkererwten op elkaar liggen.
  • Schep of schud de kikkererwten even goed om en doe nog 10-20 minuten in de oven. Het hangt heel erg van je eigen oven af hoe lang ze nog moeten. Hou het gewoon een beetje in de gaten, ze moeten lekker knapperig worden maar niet te veel verkleuren.

Spicy roasted chickpeas (recipe in English):

Ingredients for the piri piri chickpeas:

  • 1 can of leaked chickpeas (400 grams)
  • 2 tbs of olive oil
  • large pinch of salt
  • 2 tsp of piri piri spice blend (I used a ready-made spice blend)

Ingredients for the Hindu masala chickpeas:

  • 1 can of leaked chickpeas (400 grams)
  • 2 tbs of olive oil
  • large pinch of salt
  • 1 tsp of Hindu masala
  • 1 tsp of chillipowder

Click here for the chickpeas with ground paprika and cayenne pepper 

How to make the spicy roasted chickpeas:

  • Drain the canned chickpeas and rinse them with water and then leave them in the strainer for about 15 minutes.
  • Preheat your oven at 200 degrees Celsius or 400 degrees Fahrenheit.
  • Blot the chickpeas with a paper towel to blot them.
  • Mix all the ingredients together in a bowl except for the chickpeas.
  • Now add the chickpeas and make sure that they are all completely covered with the spice mixture.
  • Spread them on a baking sheet, make sure they are not on top of one another and bake in the oven for 20 minutes.
  • Take them out of the oven and give them a good shake, and put back in the oven for about 10-20 minuten. They need to be brown and crunchy and not black and as hard as a rock. Just keep an eye on them in these last 10-20 minutes.

Enjoy!

 

 

About

No Comments

Leave a Comment