Pizza Tikka Masala

Pizza Tikka Masala

Ooit wel eens gedacht aan een pizza Tikka Masala? Ik laat je 2 manieren zien.

Deze pizza Tikka Masala is ideaal als uitgebreid lunchgerecht. Of gewoon als lekkere avondmaaltijd. Je kunt er een salade bij serveren of bijvoorbeeld deze heerlijke Indiase pompoensoep. Wat je ook kunt doen is kleine naanbroodjes gebruiken en er een voorgerechtje van maken. Het is heel makkelijk te mealpreppen dus het hoeft je maar heel weinig tijd te kosten.

Ik laat je hier 2 manieren zien. De eerste is de Tikka Masala helemaal zelf maken. Dit kost even wat werk, maar ik moet toch echt toegeven dat dit wel het lekkerste resultaat geeft. Of je speelt een beetje vals en gebruik een potje met kant en klare Tikka Masala saus. Ook lekker en kost een stuk minder tijd want dit staat met 20 minuten op tafel.

 

Ingrediënten Pizza Tikka Masala:

  • Groot Indiaas naambrood (bijvoorbeeld knoflook/koriander)

Om de Tikka Masala zelf te maken:

Marinade:

  • 8 kippendijen
  • 1 ui
  • 1 tl gemberpuree (of 1 groot stuk)
  • 5 knoflook tenen, geperst
  • 400 ml yoghurt (maaktiet uit welke als het maar geen magere yoghurt uit pak is want die is te zuur)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 t paprikapoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl garam masala
  • 1 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 1/2 tl kurkuma
  • 2 tl limoensap
  • 2 el verse koriander
  • optioneel 1-2 rode pepers (als je het wat pittiger wilt)

Saus:

  • 1 tl gemberpuree (of 1 groot stuk geraspt)
  • 5 knoflook tenen (geperst
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl chili poeder
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 1/2 tl mosterd zaad
  • 1 1/2 tl fenegriek poeder (of fijngestampt zaad)
  • 30g tomatenpuree (1 klein blikje)
  • 50 gr grof gemalen amandelen
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 el azijn
  • 680 ml pasata (+340 ml water)
  • 100 ml creme fraiche
  • 4 kaffir limoen blaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el limoensap

Om te garneren:

  • Verse koriander, fijngesneden
  • Amandelvlokken

Snelle Tikka Masala:

  • een pot Patak’s Tikka Masala saus
  • 450 g kipfilet of kippendijen in blokjes
  • Creme fraiche
  • Verse koriander, fijngesneden

Bereiding:

Voor de bereiding voor de zelf gemaakte Tikka Masala kun je deze blogpost bekijken.

De bereiding van de snelle Tikka Masala doe je volgens de verpakking.

Dan wordt het simpel:

  • Doe het naanbrood volgens de verpakking in de oven.
  • Zorg dat de Tikka Masala warm is.
  • Wanneer het naanbrood klaar is kan je de Tikka Masala erop doen.
  • Dan als laatste garneren met wat klodders creme fraiche, fijngehakte koriander en eventueel wat amandelvlokken.

Eet smakelijk!

About

No Comments

Leave a Comment