Rendang van eieren

Rendang van eieren

Eieren zijn wat mij betreft een onmisbaar onderdeel van een rijsttafel. Deze rendang eieren hebben een lekker pitje, maar niet te, en enorm veel smaak.

Ik deelde al een keer eerder een Indonesisch eierrecept, deze telor belado. Deze eieren zijn alleen wel enorm pittig en zeker niet geschikt voor iedereen. Een alternatief zouden dan deze rendang eieren zijn. Ze hebben wel een lekker pitje maar zijn zeker niet enorm pittig te noemen. De rest van de ingrediënten zijn namelijk hele zachte smaken die het pittige goed compenseren.

Ook zijn ze lekker snel klaar, binnen een half uurtje kan je ze op tafel hebben staan. Maar ook hier geldt net als voor heel veel Indonesische recepten. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het is omdat de smaken langer de tijd hebben om in te trekken.

Rendang van eieren

Prep Time5 mins
Cook Time25 mins
Total Time30 mins
Course: Bijgerecht
Cuisine: Indonesische keuken
Keyword: Rendang

Ingredients

Voor de boemboe:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel laos poeder
  • 1 theelepel gemalen koenjit kurkuma of geelwater
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • een klein scheutje olie (naar keuze) bv zonnebloem of arachide

De rest van de ingrediënten:

  • 4-6 eieren hardgekookte
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 stengel sereh citroengras

Optioneel:

  • 3 blaadjes djeroek poeroet Thais limoenblad

Instructions

  • Doe alle ingrediënten voor de boemboe in een (kleine) keukenmachine en maak er een fijne pasta van.
  • Prik met een sateprikker een paar kleine gaatjes in de eieren zodat de smaken er goed in door kunnen dringen.
  • Bak de boemboe een paar minuten zodat alle smaken goed vrij kunnen komen.
  • Voeg dan de kokosmelk toe en meng goed met de boemboe.
  • Doe dan de rest van de ingrediënten erbij. Zorg dat de eieren goed bedekt zijn met het mengsel. Laat op een laag vuur pruttelen totdat het vocht een beetje verdampt is. 
  • Draai de eieren af en toe om zodat alle kanten even veel smaak hebben.
Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.