Rode pastasaus met kip en pompoen

Rode pastasaus met kip en pompoen

Een variatie op de klassieke rode pastasaus is altijd goed. Deze pastasaus met kip en pompoen is zeer zacht van smaak en zal ook zeker bij kinderen in de smaak vallen.

Mijn kinderen van 4 en 1 kunnen af en toe behoorlijk moeilijk zijn met eten. Vinden ze de ene dag iets superlekker, een andere dag doen ze bij het zien van precies hetzelfde eten alsof ik ze vergif voorschotel. Een paar dingen eten ze bijna altijd wel goed. Een daarvoor is pastasaus met veel tomaat waar ik dan heel veel groente in heb verstopt (maar haha, dat weten ze lekker niet). Het leek me wel eens een keer leuk om hier een variatie op te maken met andere groenten en ander vlees.

Pompoen en kip zijn allebei vrij zacht van smaak en niet erg uitgesproken, ideaal dus voor kinderen. Uiteraard kun je er extra kruiden of misschien pepertje aan toe voegen om dit gerecht wat meer pit te geven.

Ingrediënten pastasaus met kip en pompoen:

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 ui, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 450 g pompoenblokjes
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • droge pasta pasta voor 4 personen (ik heb hier ongeveer 300g volkoren macaroni gebruikt)
  • Geraspte kaas

Bereiding:

  • Fruit de ui in olie of boter en voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak ook een paar minuten mee.
  • Doe de oregano en paprikapoeder erbij en bak heel even mee.
  • De pompoenblokjes kunnen er nu bij en deze kan je meebakken totdat ze een klein beetje zacht beginnen te worden.
  • Dit mengsel moet nu in de keukenmachine fijngehakt worden.
  • Ondertussen kook je de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Ondertussen bak je in dezelfde (nu lege) pan het kipgehakt rul en wanneer dit zover is kan je het fijngehakte mengsel hier weer aan toe voegen.
  • Ook kunnen nu de tomatenblokjes erbij.
  • Dit geheel mag dan nog een minuut of 10 pruttelen.
  • Serveer met de macaroni (of andere pasta) en wat geraspte kaas erop.

Eet smakelijk!

About

No Comments

Leave a Comment