Roti kip uit de oven met Madame Jeannette

Een lekkere twist op de traditionele Surinaamse roti is deze roti kip uit de oven met aardappelen en ciabatta.

De ingrediënten zijn voor een groot deel hetzelfde als in de traditionele Surinaamse roti. Kip uiteraard, maar ook aardappelen, Hindoestaanse masala en Madame Jeanette pepers. De uitkomst is echter heel anders. De ingrediënten worden in dit gerecht op een hele andere manier gebruik en het ciabatta brood zorgt natuurlijk ook voor een hele andere vibe.

Je kunt het natuurlijk zo pittig maken als je maar wilt met de Madame Jeanette pepers. Je zou ze ook nog door de helft kunnen doen zodat de pitjes zich een beetje kunnen verspreiden. Pas wel op, want dat is echt voor de mensen die van heel pittig eten houden.

Ingredienten Roti kip uit de oven:

  • 4 kippendijen (zonder bot)
  • 400 gr vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
  • 1 1/2 el Hindoestaanse Masala
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui in ringen
  • 2 Madame Jeannette pepers
  • 250 gr cherrytomaatjes (door de helft of in 4en)
  • 1 paprika (ik heb er dunne reepjes paprika bij gedaan, maar het is lekkerder wanneer je de paprika niet te klein snijd)
  • 1/2 ciabatta, ongebakken in stukken gesnedenRoti kip uit de oven

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Probeer 1 el Hindoestaanse Masala zo gelijkmatig over de kippendijen te verdelen aan beide kanten en leg de kippendijen dan in een grote ovenschaal.
  • Gebruik de rest van de Hindoestaanse Masala om de aardappelen mee te marineren en doe ze bij de kippendijen in de ovenschaal.
  • Voeg de knoflook, rode ui en Madame Jeannette ook toe aan de ovenschaal maar let erop dat er niet te veel op de kip ligt (een uienring hier en daar is niet zo’n ramp maar probeer de kip zoveel mogelijk vrij te houden)
  • Doe dit voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Voeg dan de paprika en cherrytomaatjes toe, de kip kan je nu even omdraaien.
  • Nog ongeveer 20 minuten in de oven en dan kunnen ook de ciabatta stukjes erbij, de kip kan je nu weer even omdraaien.
  • Je kunt er tijdens het serveren nog wat fijngehakte peterselie overheen strooien (die was ik vergeten)

Eet smakelijk!

Er staan nog meer recepten op mijn blog waarin ik Madame Jeanette pepers gebruik. Bijvoorbeeld deze aardappelsalade of dit komkommer recept.

About

No Comments

Leave a Comment