Sate van varkenshaas met Surinaamse pindasaus

Sate babi met pindakaas

Deze sate van varkenshaas is heerlijk mals en onweerstaanbaar met deze supermakkelijk zelf te maken pindasaus met Madame Jeanette peper.

Wie houdt er nou niet van een goed sateetje zijn tijd. Ik moet toegeven dat ik meestal voor kipsate ga. Ik houd heel erg van kip en kip is nou eenmaal goedkoper dan varkenshaas. Toch vind ik het na het eten van deze sate van varkenshaas best jammer dat ik dit niet vaker doe. Het is wel heel erg lekker en ook fijn voor de afwisseling.

De sate zelf is niet pittig, er zitten geen pepers of sambal in. Ook lekker voor kinderen en mensen die niet van pittig eten houden dus. Ik hou zelf wel van pittig eten en heb er een pindasaus met Madame Jeanette peper bij gemaakt. Dit geeft het gerecht een Surinaamse tintje en ik vind de Madame Jeanette ook gewoon een hele lekkere peper. Wel heel heel pittig, maar ook super lekker. En het fijne is dat je deze pindasaus zo gemaakt hebt. Als je niet van pittig eten houdt laat je de Madame Jeanette gewoon weg.

Sate van varkenshaas met Surinaamse pindasaus

Ingredients

Voor de sate:

  • 500 gram varkenshaas in blokjes van 3 cm
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • 5 eetlepels ketjap naar keuze ik gebruikte een mix van zoet en zout
  • peper en zout

Voor de pindasaus:

  • 1 ui heel fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels ketjap of andere sojasaus naar keuze ik gebruikte black soy
  • pindakaas 100% pinda
  • kokosmelk
  • Madame Jeanette sambal

Instructions

Voor de sate:

  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de marinade door elkaar en laat minimaal een half uur marineren. Ik laat het vaak een nacht in de koelkast staan.

Voor de pindasaus:

  • Bak de uien in olie tot deze glazig en zacht zijn. Bak dan de knoflook 1 minuut mee.
  • Voeg nu ook de kokosmelk, ketjap en pindakaas toe en verwarm tot je een gladde saus hebt die net niet kookt.
  • Je kunt nu stapsgewijs de Madame Jeanette sambal erbij doen. Voeg telkens een heel klein beetje toe en proef telkens tussendoor om te voorkomen dat de pindasaus te pittig wordt

Voor de sate:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Ik zet hem dan graag op de grillstand.
  • Rijg dan het vlees aan sateprikkers. Ik laat deze altijd even weken in water.
  • Leg de satestokjes op een ovenrooster en zet deze op ongeveer 10 cm van de grill in de oven. 
  • Na 6 minuten haal ik het rooster eruit en draai de stokjes om. Dan nog een keer 4 minuten in de oven.
Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.