Surinaamse bami met kip en kousenband

Surinaamse bami met kip

Er zijn volgens mij maar weinig mensen die niet van Surinaamse bami houden. Deze is snel klaar en mild van smaak dus kinderen kunnen ook mee eten. Een milde Surinaamse bami is volgens mij ook iets wat de meeste kinderen ook best wel lusten.

In dit recept heb ik spaghetti gebruikt. Ik kende het zelf van huis uit niet maar had wel vaker gehoord dat veel Surinamers dit vaak doen. Ik had het thuis niet verteld en er werd verbaasd gereageerd toen ik vertelde dat ze net eigenlijk spaghetti hadden gegeten. Uiteindelijk maakt het natuurlijk niet zoveel uit, het is meer het idee. Je kunt natuurlijk elke soort bami, mie, eiermie of weet ik veel wat gebruiken.

Om van deze bami een complete maaltijd te maken heb ik er kousenband bij geserveerd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat groente door de bami heen te doen. Bijvoorbeeld paprika, paksoi, taugé of tomaat.

Ik heb ook al een keer eerder een recept voor Surinaamse bami gedeeld. Die is weer heel anders van smaak en kost ook ietsje meer tijd om te maken. Ook is die bami vegetarisch. Je vindt het recept hier.

Snelle Surinaamse bami met kip

Ingredients

Voor de bami:

  • 500 gram spaghetti gekookte volgens de verpakking, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350-400 gram kipfilet in blokjes
  • 4 eetlepels ketjap naar keuze in gebruikte black soy
  • 1 maggieblokje verkruimeld
  • 1 theelepels Chinese 5-spice poeder
  • 1/2 bosje selderij fijngehakt
  • peper

Voor de kousenband:

  • 300 gram kousenband in stukjes van 3 cm
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 maggieblokje verkruimeld

Instructions

Voor de bami:

  • Bak de ui in olie of boter tot deze zacht en glazig is.
  • Bak de knoflook 1 minuut mee en voeg dan de kip toe.
  • Bak de kip rondom lichtbruin.
  • Doe dan ook de ketjap, 5-spice poeder emnhei maggieblokje erbij. Laat even een paar minuten sudderen.
  • Voeg verse peper naar smaak toe en daarna de spaghetti en selderij.
  • Verwarm onder constant roeren tot de bami goed heet is.

Voor de kousenband:

  • Bak de ui tot deze zacht en glazig is.
  • Bak de knoflook 1 minuut mee.
  • Voeg dan ook de kousenband en het bouillonblokje toe en roerbak op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.