Sriracha steak met yoghurt sriracha saus

sriracha steak

Sriracha hoeft niet alleen een dipsaus zoals voor bij de loempia te zijn. Een voorbeeld hiervan is deze sriracha steak. Ik ga je laten zien hoe je heel makkelijk met maar een paar ingrediënten deze heerlijke sriracha steak met sriracha yoghurt saus maakt. Weer eens wat anders maar wel superlekker.

Ik serveer deze sriracha steaks graag samen met frietjes of met een lekkere salade waarbij je de dezelfde sriracha dressing kunt gebruiken. De saus is behoorlijk pittig dus voel je vrij om deze aan te passen naar eigen smaak, tenzij je natuurlijk van heel pittig eten houdt.

(english recipe below)

Ingrediënten voor de sriracha steak:

Ingrediënten voor de steak:

  • 2 steaks naar keuze
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Ingrediënten voor de yoghurt sriracha saus:

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 el sriracha saus (hot of extra hot, waar je zelf van houdt)
  • 1 tl azijn
  • 4 el Griekse Yoghurt
  • 1 el limoensap
  • peper en zout

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor de yoghurt sriracha saus door elkaar op de sriracha saus na en roer vervolgens goed.
  • De sriracha saus ga je nu telkens in kleine beetjes toevoegen waarbij je tussendoor proeft zodat je hem niet te pittig maakt (ik vond hem met 4 eetlepels sriracha saus eigenlijk wel behoorlijk pittig dus minder kan zeker ook)
  • Dan bestrooi je de steaks aan beide kanten met peper en zout en bak in olie of boter zoals je dat normaal ook zou doen.
  • Laat dan de steak heel even rusten, snijd in plakje en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

 

Ingredients for the sriracha steak (in English):

Ingredients for the steak:

  • 2 steaks (of your own choice)
  • pepper and salt
  • oil or butter 

Ingredients for the yoghurt sriracha sauce:

  • 1 tbs olive oil extra virgin
  • 4 tbs sriracha sauce (hot or extra hot, whatever you prefer)
  • 1 tsp vinagre
  • 4 tbs Greek Yoghurt (or any other
  • 1 tbs lime juice
  • salt and pepper

How to make sriracha steak:

  • Mix all the ingredients for the yoghurt sriracha saus together except for the sriracha sauce and stir.
  • Now add the sriracha sauce with little bits at a time so you can taste inbetween to prevent the sauce from becoming to spicy (the 4 tablespoons of sriracha sauce included in this recipe made quite a spicy sauce so you can always add less)
  • Now season your steaks with salt and pepper and cook your steaks in oil or butter like you normally do.
  • Let the steaks rest for a couple of minutes then slice into strips.
  • Serve with your yoghurt sriracha sauce.

Enjoy!

About

No Comments

Leave a Comment