Surinaamse Roti Aardappelsalade

Surinaamse aardappelsalade

Hou jij van aardappelsalade en roti? Dan is deze aardappelsalade voor jou!

Het is een twist op de klassieke aardappelsalade met Hindoestaanse masala (roti kruiden) en Madame Jeannette (een hele hete peper die veel in de Surinaamse keuken gebruikt wordt). Ik bedacht dit recept toen ik bij mijn ouders een klassieke aardappelsalade aan het eten was. Ik dacht, waarom geen aardappelsalade geïnspireerd op de aardappelen die bij roti gemaakt worden.

Ingrediënten aardappelsalade:

  • 600 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
  • 2 liter sterke bouillon naar keuze (kan kippen- groentebouillon gebruiken)
  • 1 Madame Jeannette peper + 2 papieren theezakjes voor losse thee
  • 2 el Hindoestaanse masala
  • 3 el Griekse Yoghurt
  • 2 el mayonaise naar keuze
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte kappertjes
  • Wat zout en peper

Bereiding:

  • Als eerste gaan we de aardappelen koken. Snijd ze in kleine blokjes en spoel ze dan even goed af onder de kraan om het zetmeel weg te spoelen.
  • Kook de aardappelen in de bouillon met daarin 1 el Hindoestaanse Masala en de Madame Jeannette door de midden gesneden met in elk theezakje 1 helft.
  • De aardappelen moeten ongeveer 15 minuten koken maar het hangt ook af van je eigen voorkeur. Hoe langer je ze kookt hoe zachter ze natuurlijk worden. Dus mocht je van een bite houden bij een aardappelsalade, hou ze dan goed in de gaten en kook ze niet te lang.
  • Terwijl de aardappelen koken kun je de dressing gaan maken.
  • Je kunt hiervoor alle overige ingrediënten bij elkaar doen en goed roeren.
  • Als de aardappelen lang genoeg gekookt zijn kan je ze afgieten en even laten afkoelen.
  • De Madame Jeannettes kun je uit de theezakjes halen en in hele hele kleine stukjes snijden.
  • Dit doe je door de dressing, pas wel op want dit is een hete peper. Hou je niet van pittig dan zou ik deze stap overslaan. Ik deed telkens een klein beetje bij de dressing en proefde telkens tussendoor. Ik heb er uiteindelijk een halve Madame Jeannette in gedaan maar voor mij had er achteraf nog wel wat meer bij gemogen. Dit hangt dus heel erg af van je persoonlijke voorkeur.
  • Als de aardappelen zijn afgekoeld kun je ze door de dressing heen roeren en je aardappelsalade is klaar.

Eet smakelijk!

Je kunt deze aardappelsalade een paar dagen in de koelkast bewaren. Ik eet het bijvoorbeeld met de lunch of als tussendoortje. Mocht je geïnteresseerd zijn in andere recepten met Madame Jeannette? Kijk dan eens naar deze nasi en komkommer.

 

 

About

No Comments

Leave a Comment