Tikka masala kipgehaktballen met pittig geroosterde broccoli

Tikka masala kipgehaktballen

Deze tikka masala kipgehaktballen zijn gezond en ook nog eens superlekker. Je kunt ze zoals hier serveren met rijst en pittig geroosterde broccoli maar bijvoorbeeld ook op naanbrood, net zoals deze tikka masala pizza’s. Maar wat dacht je bijvoorbeeld ook van frietjes met deze kipgehaktballen, weer eens wat anders.

Er gaan best behoorlijk wat ingrediënten in een tikka masala recept. En dat kun je bij de ingrediënten van de gehaktballen ook wel zien. Daarom heb ik bij het maken van de saus een shortcut genomen en gewoon lekker saus uit een pot gebruikt (wel hele lekkere saus uit een pot uiteraard) Mocht je zin en tijd hebben om zelf de saus te maken dan kun je hier het recept vinden. Het is wat meer werk maar stiekem toch ook wel net iets lekkerder dan saus uit een pot.

Deze balletje kun je ook heel gemakkelijk invriezen en ze worden dan eigenlijk alleen maar lekkerder. Zoals je op de foto kunt heb ik 4 bakjes gemaakt waarvan en 2 de vriezer in zijn gegaan en 2 de koelkast. Zo kan ik over een paar dagen en over een paar weken nog een keer van deze kipgehaktballetjes genieten.

Ingrediënten tikka masala kipgehaktballen met pittig geroosterde broccoli:

Ingrediënten kipgehaktballen:

  • 500 gr kipgehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1/2 tl gemberpuree/geraspte gember (of 1/2 tl gemberpoeder)
  • 3 knoflook tenen (geperst)
  • Van de volgende ingrediënten overal 1/2 tl van:
    • paprikapoeder
    • korianderpoeder
    • garam masala
    • komijnpoeder
    • kurkuma
  • 1 tl limoensap
  • 1 el verse koriander
  • optioneel 1 rode peper (als je het wat pittiger wilt)
  • 1 ei
  • Paneermeel of maizena, zoveel als nodig is om stevige gehaktballen te maken.
  • ongeveer een halve pot Patak’s Tikka Masala saus

Ingrediënten broccoli:

  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • flinke snuf zout

+ 200 g (ongekookte) rijst naar keuze

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor de 200 graden Celsius.
  • Meng alle ingrediënten behalve de tikka masala saus door elkaar en maak er gehaktballen van ongeveer zo groot als een golfbal (zoals hier op de foto, maar je kunt ze uiteraard naar eigen smaak ook groter of kleiner maken)
  • Bak de ballen in olie en/of boter rondom bruin in een grote pan.
  • Voeg dan de tikka masala saus toe en een beetje water zodat de balletjes lekker kunnen pruttelen.
  • Hou de pan in de gaten voor het geval je er nog wat water aan moet toevoegen. Er moet een ruime hoeveelheid saus overblijven.
  • Meng de olijfolie en de kruiden voor de geroosterde broccoli in een kleine maatbeker door elkaar.
  • Verdeel dan de broccoliroosjes over een grote bakplaat met bakpapier eronder of in een grote ovenschaal.
  • Verdeel dan het olijfolie-kruidenmengsel over de broccoli en meng goed met je handen door elkaar zodat alles bedekt is.
  • De broccoli kan dan in de oven voor 20-30 minuten op 200 graden Celsius (vanaf 20 minuten hou ik de oven goed in de gaten om ervoor te zorgen dat de broccoli niet te donker wordt)
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Eet smakelijk!

About

No Comments

Leave a Comment