Tom Kha Gai – Thaise kippensoep met kokos

Tom Kha Gai

Deze Tom Kha Gai heeft superveel smaak en is super makkelijk om te maken.

Hoe langer de smaken kunnen intrekken hoe beter maar ook na een half uur is deze Thaise kippensoep al superlekker. Je kunt deze soep ook een of twee dagen of een avond van te voren maken en in de koelkast bewaren. De kip en de koriander zou ik dan pas tijdens het weer opwarmen toevoegen. De kip blijft dan lekker mals en de koriander behoudt zijn smaak wat beter.

Ik eet deze soep graag met de lunch of aan het einde van de middag wanneer ik trek heb maar het nog geen tijd voor het avondeten is. Ik vind hem zelf net niet vullend genoeg als volledige avondmaaltijd maar soms heb je juist trek in iets lichts.

Wel zin in soep maar even geen zin in Thais? Probeer dan deze curry pompoensoep of deze Italiaanse tomatensoep.

Tom Kha Gai - Thaise kippensoep met kokos

Prep Time5 mins
Cook Time25 mins
Total Time30 mins
Course: Soep
Cuisine: Thaise keuken
Keyword: Tom Kha Gai
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 800 ml water
  • 2 theelepels gemalen laos of 3 cm verse laos in hele kleine stukjes
  • 2 rode pepers in reepjes zonder zaadjes
  • 1 stengel sereh of citroengras met een mes ingekerfd
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1 kipfilet in dunne reepjes gesneden

Voor de garnering:

  • blaadjes koriander

Instructions

  • Doe de kokosmelk samen met het water en de bouillonblokjes in een pan en warm onder voorzichtig roeren.
  • Wanneer dit heet is voeg je de laos, rode peper, de kaffir limoenblaadjes en de serehstengel toe. Verwarm dit al roerend een paar minuten mee.
  • Dan kan ook de vissaus, het limoensap en de suiker erbij. Verwarm ook weer een paar minuten mee.
  • Laat de soep koken. Pas op dat deze niet overkookt. En voeg de reepjes kip toe. 
  • Wanneer de kip gaar is (een kleine 5 minuten) kun je de soep serveren met de koriander.

Notes

Je kunt natuurlijk ook kippenbouillon gebruiken in plaats van bouillonblokjes. Hou er rekening mee dat je dan wel minder water nodig hebt.
Deze soep is makkelijk van te voren te maken en te bewaren in de koelkast of vriezer maar dan wel zonder de kip en koriander. Wanneer je de soep dan weer opwarmt voeg je pas de kipfiletreepjes en de koriander toe.
Please follow and like us:
About

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.