Tomatensoep van Jamie Oliver

Tomatensoep van Jamie Oliver

Een lekker en snel tomatensoepje kan altijd toch? Zeker wanneer je in de oven geroosterde tomaten gebruikt zoals in deze tomatensoep van Jamie Oliver.

Ik was laatst in een heel oud kookboek van Jamie Oliver aan het bladeren en toen kwam ik deze tomatensoep tegen. Tomatensoep is enorm favoriet hier in huis. Dus een nieuw recept is altijd welkom. Normaal gesproken zou ik niet zo snel een recept van iemand anders delen maar deze kon ik jullie niet onthouden. De combinatie van de in de oven geroosterde tomaten en de balsamicoazijn is gewoon goddelijk.

Mijn kinderen zijn ook gek op soep en dan met name tomatensoep. Voor mij is dit dan een hele handige manier om wat extra groente en vitamines bij ze naar binnen te krijgen. Wanneer ik deze soep maak voor mij kinderen laat ik echter wel de rode Spaanse peper weg.

Mocht jij ook zo van soep houden, probeer dan ook eens deze curry pompoensoep. Super makkelijk om te maken en met maar 5 ingrediënten.

Tomatensoep van Jamie Oliver

Prep Time5 mins
Cook Time20 mins
Total Time25 mins
Course: Soep
Cuisine: Italiaanse keuken
Keyword: Tomatensoep
Servings: 4

Ingredients

  • 8-10 tomaten (afhankelijk van de grootte) in 4en of 6en gesneden
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode Spaanse peper door de midden
  • 2 rode uien grof gehakt
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • een klein handje verse basilicum

Voor de garnering:

  • een handje croutons (ik gebruikte hier kant-en-klare)
  • een scheutje extra vierge olijfolie

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de tomaten, de peper en de knoflook in een grote ovenschaal en doe er olijfolie, zout en peper overheen.
  • Goed door elkaar husselen en 15 minuten in de oven.
  • Bak de uien met een beetje olijfolie glazig worden. Ik voeg af en toe een heel klein beetje water toe om ervoor te zorgen dat de uien niet aanbranden.
  • Wanneer de uien zacht zijn doe je de balsamicoazijn erbij en laat dit zachtjes inkoken.
  • Wanneer er 15 minuten verstreken zijn haal je de tomaten uit de oven en doe je ze bij de uien.
  • Pureer nu de soep met de basilicum erbij. Met een blender, staafmixer of keukenmachine. Wat je voorhanden hebt en/of wat je voorkeur is.
  • Serveer met croutons en een scheutje extra vierde olijfolie.
About

No Comments

Leave a Comment